Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Termál

Termál- és Élményfűrdő

Fekete István: Tüskevár - részlet
 
" " " Kedves Gyula!
- és Tutajos ránevetett az ismerős, kissé, kacskaringós betűkre.
Tudatlak, hogy azt sem tudom, hol a fejem, olyan örömben vagyok. Mamát a doktor beutalta fürdőre, nem kerül semmibe, még össze is szidta, hogy mért nem szólt eddig. Aztán képzeld! Száz forint jött nekem, hátul a feladó helyén írva: "Gyere, Bütyök, Tutajos barátod megették a szúnyogok, és meg is sült, egyébként jól érzi magát" – aláírás: István bácsi. " " " 
 
" " "  - Gyuszikám, vigyázzon Bélára! - kiáltott a néni, mert a vonat nekirugaszkodott a síneknek.
- Jó fürdőzést, Pondoray néni, vigyázok, majd írunk! " " "
 
A Szigetköz szívében búvik meg a Szigetköz gyöngyszemeként emlegetett Lipóti Termál - ésCsúszdák Élményfürdő, amely megjelenésében és technikájában is az ország egyik legmodernebb fürdője. A nyugodt, csodálatos természeti környezetben található komplexum két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, egy 1200m2-es strandmedencével, (melyhez hullámmedence, vízi vidám park, óriás csúszdák kapcsolódnak ) és egy külön kis szigeten elhelyezett vízimalom szaunával várja a fürdőzni vágyókat.
A termálvizet 1993-ban ásványvízzé, majd 2004-ben gyógyvízzé minősítették.
KalózhajóA víz alacsony keménységű, nátrium hidrogén-karbonátos, fluoridos hévíz. Kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére kiválóan alkalmazható.
A 7 hektár gyönyörű élő füves strand a fürdőzésen kívül számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódni vágyóknak. Nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas strand röplabda és foci pálya, vízi torna-és aerobic, kényeztető masszázsok, játszótér, szigetközi halakat bemutató halas-tó valamint hétvégenként gyermek animáció, változatos programok és bemutatók szórakoztatják a vendégeket. Kismedence
Vendéglátó egységeink kínálata: büfé, pizzéria, vízi bár és kávézó – cukrászda.
A fürdő nagy hangsúlyt fektet a biztonságára. Szakképzett uszodamesterek és mentős szakemberek vigyáznak a fürdőzőkre.
A Lipóti Termál - és Élményfürdőben eltöltött nap nemcsak fürdőélmény, hanem az igényes, csodálatos virágokkal teli természet közeli környezetben egy egész napos pihenés, felüdülés és felejthetetlen kikapcsolódás minden korosztály számára.
A termálfürdő május 1-től szeptember 30-ig minden nap hétfőtől vasárnapig várja a fürdőzni vágyókat (27, 33, 36 és 38 C-os medencéivel, 2.800 m2 vízfelülettel, finn szaunákkal).